Home   >   Blog   >   Wijziging regelgeving verzenden naar buiten Nederland

30 december 2019

Goederen (en dus ook sieraden) naar het buitenland versturen is vanaf 2020 aan andere regels onderhevig. Tot 31 december 2019 mogen sieraden in een enveloppe per reguliere post naar het buitenland worden verstuurd. Vanaf 1 januari 2020 is dit helaas niet meer het geval. Waarom is dat eigenlijk?

De Wereldpostunie (UPU) heeft de internationale regelgeving aangepast. Hierdoor wordt er onderscheid gemaakt tussen het verzenden van documenten en het verzenden van goederen. Ook al kunnen sieraden in een enveloppe, ze vallen toch onder goederen. Voortaan moeten we alle artikelen met een verzendlabel met barcode versturen als brievenbuspakketje.

Dit betekent helaas ook dat de verzendkosten naar het buitenland flink stijgen. Tot 31 december 2019 waren de verzendkosten naar bijvoorbeeld België €2,90. Vanaf 1 januari 2020 worden deze kosten €7,50.

Ben je woonachtig in Nederland? Dan bezorgen we nog steeds je artikelen gratis bij je thuis middels reguliere post. Wanneer je ervoor kiest om je enveloppe met Track&Trace in de gaten te kunnen houden, dan betaal je €5,95 bij bestellingen tot €50. Daarboven is deze optie gratis.

Ben je woonachtig buiten Nederland, maar binnen de EU? Dan betaal je €7,50 verzendkosten. Je ontvangt je goederen dan in een enveloppe met verzendlabel, zonder Track&Trace. Ook hier geldt dat bestellingen vanaf €50 wel gratis worden verzonden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op de site van PostNL of bekijk het tarievenboekje 2020.

© 2018 - 2022 MeJeweled | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel